Pimeät autot ovat riski liikenteessä – lähes jokaisessa autossa jokin polttimo pimeänä

  • 20.11.2018
  • Ajankohtaista

Marraskuun pimeillä teillä on jokainen autoilija nähnyt autoja, joissa toinen ajovalo on pimeänä, jarruvalo ei toimi tai takavaloista ei pala toinen tai jopa kumpikaan.

”Noin neljä viidestä meille huoltoon tai korjaukseen tulevasta autosta tulee paikalle vähintään yksi polttimo pimeänä. Asiakas ei useinkaan ole etukäteen huomannut niiden toimimattomuutta”, kommentoi Atoy Autohuollon myyntijohtaja Timo Knuutila. ”Etenkin näin pimeään vuodenaikaan jokaisen olisi hyvä ottaa rutiiniksi kiertää auto ympäri ennen ajoonlähtöä edes kerran kuussa ja tarkistaa kaikkien polttimoiden toimivuus”, Knuutila jatkaa.

On myös merkityksellistä millaiset polttimot ajovaloina loistavat. ”Lain mukaiset minimivaatimukset täyttävät ajovalot ajavat kyllä asiansa, mutta turvallisempiakin vaihtoehtoja on saatavilla. Esimerkiksi OSRAMin Night Breaker -ajovalot ovat jopa 200 % kirkkaampia, vaikuttavat ajokokemukseen merkittävästi ja helpottavat ennakointia pimeällä tiellä”, kertoo Osramin myyntijohtaja Olli Tuloisela. ”Aina ei välttämättä tiedetä miten paljon oman auton ajovaloja voi tehostaa pelkästään laadukkaammalla polttimolla. Kun minimivaatimukset täyttävistä polttimoista vaihtaa valovoimaisempaan tuotteeseen, on ero niin selkeä, ettei entiseen enää palata”, Tuloisela lisää.

”Olemme ottaneet yhdessä OSRAMin kanssa tavoitteeksi levittää tietoa siitä, miten tärkeää jokaisen valon ja vilkun toimivuus on ajoturvallisuudelle tien päällä. Toivon mukaan jokainen somekuva, kirjoitus, keskustelu ja viesti saa ainakin yhden ihmisen tarkastamaan valojen kunnon ennen ajoon lähtöä”, Timo Knuutila toivoo.

Atoy Autohuolto on vuonna 2010 perustettu uuden sukupolven korjaamoketju, jonka omistaa 88-vuotias suomalainen perheyritys Atoy Group. Atoy Group on Pohjoismaiden neljänneksi suurin autoalan varaosatukkukauppaa ja korjaamoliiketoimintaa harjoittava autoalan palveluyritys. Vuonna 1930 perustettu suomalainen perheyritys työllistää yli 500 henkilöä yli 100 miljoonan euron liikevaihdolla.

OSRAM on keskittynyt valoon yli 110 vuoden ajan ollen yksi maailman johtavista valaistusvalmistajista. Jatkuva kehitys perinteisestä valaistuksesta led-teknologiaan ja älykkäisiin valaistusratkaisuihin tuo esiin OSRAMin kyvyn parantaa valon laatua jatkuvasti – optimaalisella tuotetarjonnalla ja uraa-uurtavalla teknologialla.

Näytä kaikki kirjoitukset