Atoy Autohuolto aloittaa Tesla-huollot

  • 3.6.2020
  • Ajankohtaista

Atoy Autohuolto aloittaa Tesla-autojen huollot kesäkuussa kaikilla 18 toimipisteellään.

Kautta maan operoiva Atoy Autohuolto tuo markkinoille huoltopaketit Model S ja Model X -malleille. Valmistajan huolto-ohjelman pohjalta rakennetuissa huolto-ohjelmissa on otettu huomioon Suomen olosuhteet ja myös Tesla-omistajien omat kokemukset.

Teoriassa huoltovapaasta sähkömoottorista huolimatta Tesloissa ja muissa sähköautoissa on säännöllistä huoltoa vaativia kohteita. Tesla on painava auto, jonka alusta, jarrut ja ohjausmekanismi vaativat ylläpitohuoltoa. Nelipyöräsuuntaukset ja tasauspyörästön öljyjen vaihdot ovat olleet Atoy Autohuollossa arkipäivää jo aiemminkin.

Tesla-kuskit ovat pääsääntöisesti tyytyväisiä autoonsa

Perinteisistä saksalaisista autoista Teslaan siirtynyt Antti Uittamo on tyytyväinen nykyiseen autoonsa, mutta halusi asioida edelleen vanhassa tutussa huoltokorjaamossa. Uittamon käyttäjäkokemukset Teslasta ovat olleet arvokkaassa roolissa, kun Atoy Autohuollon Tesla-paketteja on suunniteltu Suomen olosuhteisiin. Tesla Club Finlandin aktiivisena jäsenenä Uittamo tietää myös muiden Tesla-omistajien kokemuksista ja haasteista.

– Tesla-kuskit ovat todella yhteisöllistä porukkaa ja mielipiteitä vaihdetaan jatkuvasti. Huoltopaikkoja oli pitkään koko maassa vain yksi, joten tukiverkostoa on tarvittu ongelmien ratkomiseen. Tesla on erinomainen auto, mutta kuten kaikissa uusissa teknisissä innovaatioissa, siinäkin on lastentautinsa. Perinteiseen polttomoottoriautoon en enää vaihtaisi, kun olen päässyt sähkön makuun, kertoo Uittamo.

– Tesloissa ei ole niin sanotusti vuosimalleja, vaan kehitystyö on jatkuvaa ja saamme säännöllisesti langattomia päivityksiä autoihimme. Perinteiset autojen mekaaniset ratkaisut, joita Teslastakin löytyy, kaipaavat kuitenkin edelleen osaavaa mekaanikkoa. Jarrut tarvitsevat herkistelyä, koska ne saattavat jumittaa sähköautossa vähäisen käyttötarpeen takia. Tosipaikan tullen niiden tulee kuitenkin toimia. Omasta autostani on vaihdettu jarrupalojen lisäksi levyt ja satulat.

– Pitkän linjan Audi-kuskina olin saanut Atoy Autohuollon asiakkaana aina 6/5 arvoista palvelua. Kävin pari kertaa moikkaamassa Teslalla työnjohdon porukkaa Atoy Autohuollon Variston toimipisteessä ja manasin, etten saa kantaa rahaa sisälle. Pian alkoikin tapahtumaan pääkallopaikalla, Uittamo naurahtaa.

Kysyntään vastattiin tarjonnalla

– Teslaan investoineet asiakkaamme olivat uuden tilanteen edessä autojensa huoltovarmuuden ja vähäisten huoltopaikkojen suhteen. Kysyntä alkoi kasvamaan automäärän lisääntyessä ja nyt oli aika aktivoitua. Saimme rekryttyä riveihimme Teslan erikoisosaamista ja pääsimme rakentamaan huoltopaketteja sekä kouluttamaan henkilökuntaamme. Pystymme nyt vastaamaan kysyntään nopealla palvelulla, kertoo Atoy Autohuollon tekninen asiantuntija Michael Weikkola.

Tesla-huoltopakettien nopea rakentaminen asiakaspalautteiden perusteella liittyy Atoy Autohuollon filosofiaan helpottaa asiakkaidensa arkea ja tarjota hyvä palvelukokemus. Veloitukseton sijaisauto huollon ja korjauksen ajaksi on tästä toinen käytännön esimerkki.

Tesla-huoltopaketteihin tästä »

Lisätiedot:

Timo Knuutila, myyntijohtaja, Atoy Power Oy
email: timo.knuutila@atoy.fi
+358 40 088 7780

Janne Mäki, toimitusjohtaja, Atoy Power Oy
email: janne.maki@atoy.fi
+358 50 351 2215

Näytä kaikki kirjoitukset