Pakkaset paukkuu – muista ainakin nämä

  • 7.12.2021
  • Ajankohtaista

Auto ja autoilija ovat kovilla, kun pakkanen puree koko maata. Kokosimme muutamia asioita, jotka on hyvä ottaa huomioon talvella!

Pesunesteet jäässä. Yleinen ongelma autojen kanssa on nesteiden jäätyminen. Yrität pestä tuulilasia, mutta nesteet ovat jäässä. Mikäli nesteet jäätyvät, auto kannattaa viedä lämpimään paikkaan sulamaan ja lisätä nesteen vahvuutta. Riittävän vahva neste ei riko mitään.

Auton akku. Akku on auton sähköinen sydän, jonka kautta auto käynnistyy ja sen elektroniset laitteet toimivat. Pakkanen rasittaa akkua monilla tavoin ja kylmä akku ei välttämättä vastaanota riittävästi virtaa. Autolla olisi hyvä ajaa muutaman kerran viikossa reilun tunnin matka, jotta akku saa tarvitsemansa latauksen.

Ajovalot. Varmista tasaisin väliajoin, että kaikki valosi palavat edessä ja takana.

Huolto-ohjelman nodattaminen. Noudattamalla auton huolto-ohjelmaa varmistetaan, että auto toimii ja on turvallinen. Huollolla myös varmistetaan, että autossa on tuoreet öljyt ja nesteet, jotka sopivat myös kovalle pakkaselle.

Talvirenkaat. Pakkanen, lumi ja jää tuovat omat haasteensa ajamiseen. Renkaiden on kyettävä vastaamaan kelin tuomiin haasteisiin riittävällä pidolla. Seuraa renkaidesi kulutusta ja vaihda ne ajoissa uusiin.

Polttoainesuodatin. Bensiini kestää paremmin pakkasta kuin diesel. Dieselautoilijan on hyvä muistaa ajoissa aloittaa talvilaadun tankkaaminen ja varmistaa että polttoaineen suodatin on kunnossa.

Kaikissa autoon liittyvissä ongelmissa auttaa Atoy Autohuolto. Varaa aikasi nyt huoltoon. Muista hyädyntää myös kampanjatarjouksemme, 12 kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa!

Varaa aika! >>

12 kuukautta korotonta ja kulutonta maksuaikaa! >>

Loppu vuoden aukioloajat! >>

Näytä kaikki kirjoitukset