Renkaanvaihto

Atoy Autohuollossa renkaiden vaihto suoritetaan ammattitaidolla, kiinnittäen huomiota erityiseen huolellisuuteen renkaiden vaihdon jokaisessa vaiheessa. Varmistamme alusta loppuun saakka, että renkaat asennetaan huolellisesti ja että niiden kunto on hyvä tulevaa ajoa varten.

Auton renkaiden vaihto aloitetaan renkaiden irrotuksella. Mikäli uudet renkaat halutaan kiinnittää vanteille tai halutaan vaihtaa vannetta, irrotetaan renkaat vanhoilta vanteilta ja kiinnitetään uusiin vanteisiin rengaskoneen avulla. Uudet renkaat voivat olla omasi tai voit ostaa ne meidän rengasvalikoimastamme, joka käsittää sekä kesä- että talvirenkaita.

Atoy Autohuollossa suoritamme myös renkaiden tasapainotuksen. Tasapainotus on tärkeää, sillä tasapainottamaton rengas täristää ja renkaat kuluvat epätasaisesti. Tasapainotetun renkaan paino jakautuu tasaisesti pyörimiskeskipisteen ympärille ja renkailla ajaminen tuntuu tasaiselta. Tasapainotuksella on siis merkitys ajamisen turvallisuuden ja ajomukavuuteen. Renkaat tasapainotetaan tasapainotuskoneen avulla, käyttäen erityisiä painoja.

Renkaiden vaihto sisältää myös renkaiden ilmanpaineen tarkistuksen. Väärä ilmanpaine voi aiheuttaa monenlaisia haittoja, kuten renkaiden epätasaista kulumista, renkaan hajoamisen tai ajoneuvon hallitsemattoman käyttäytymisen. Ilmanpaineen tarkistus on oleellinen osa renkaanvaihtoa.
Suoritamme myös alumiinivanteilla olevien renkaiden jälkikiristyksen. Jälkikiristys tulisi tehdä noin 50-100 kilometrin ajon jälkeen siitä, kun renkaat on vaihdettu. Jälkikiristyksellä varmistetaan, että rengas on turvallisesti kiinni myös ensimmäisten ajojen jälkeen. Perinteisillä vanteilla olevia renkaita ei tarvitse jälkikiristää.

Renkaiden vaihto voi siis käsittää useammankin toimenpiteen, riippuen aina asiakkaan tilanteesta. Tarjoamme lisäksi kesä- tai talvirenkaille säilytyspalvelun seitsemässä kunnassa sijaitsevassa rengashotellissamme. Rengashotelli säilyttää nimensä mukaisesti renkaat asianmukaisissa oloissa ja tarkistamme kaikkien renkaiden kunnon aina ennen uudelleenasennusta.