Jakohihnan vaihto

Auton jakohihna on moottorin osa, jota ilman moottori ei voi toimia. Ehjä ja hyväkuntoinen jakohihna onkin toimivan moottorin kiistattoman tärkeä osa. Mistä tietää että jakohihna pitää vaihtaa. Jakohihnan vaihtoväli vaihtelee automerkin ja mallin mukaan. Pyydä tarjous jakohihnan vaihdosta Atoy Autohuollolta ja huolehdit moottorisi hyvinvoinnista.

Termit kuntoon: jakohihna, jakopää, jakoketju…

Jakopää on yleinen termi autossa järjestelmälle, jonka tehtävä on välittää kampiakselilta voima nokka-akseleille. Jakopää käsittää hihnan tai ketjun, hihnapyörät, kiristinrullat ja kaiken, jota hihna tai ketju pyörittää, esimerkiksi vesipumpun tai öljypumpun. Jakohihnalla tai jakoketjulla on moottorissa sama tehtävä, ja ne toimivat samalla tavalla: jakopää ohjaa kampi- ja nokka-akselin pyörimistä siten, että moottorin venttiilit avautuvat ja sulkeutuvat oikea-aikaisesti. Mistä tietää onko autossa jakohihna vai ketju. Tämä on helpointa selvittää auton ohjekirjan ja mallin mukaan.

Onko hammashihna sama kuin jakohihna. Usein puhutaan hammashihnasta, ja tämä tarkoittaa samaa asiaa kuin jakohihna. Nimi tulee hihnan profiilista, jossa toinen puoli on hammastettu.

Moottoreissa, joissa jakohihna pyörittää vesipumppua, vesipumppu vaihdetaan jakopään remontin yhteydessä.